Odeslat stránku e-mailem

Obsah

Josefovská zabijačka 2019

a jak to letos bylo.

V sobotu 16. března sa v Kašavě konala Josefovská zabijačka. Tlačenky a jitrnice dopředku na prodej nachystal vynikající místní řezník Pavel Holík. Pečené maso, zelé a krúpy uvařila skvělá kuchařka Marcela Krupíková. V sobotu sa brzo ráno zatopilo pod kotlama. Řezník Petr Štěpán vařil ovárky, ledvinky, srdce, játra, ale aj hlavy a všecko, co sa při klasickéj zabijačce v kotlu běžně vařívá. Prodej těchto vepřových specialit byl hlášený dlúho dopředku od jedenácti hodin, ale už v deset došli první nadšenci a od půl jedenácté sa udělala řada, že nebylo vidět konca a neubyla až do jednéj hodiny, kdy sa všecko vyprodalo. Zájem byl obrovský, to máme radost. Cérky u výdeje sa otáčaly na plné obrátky, ale stejně sa v řadě čekalo až dvě hodiny. Tož sa za to všeckým omlúváme, ale snáď to stálo za to. Všem v řadě čekajícím, ale aj tým, co už měli v taléřku vyhrávala mladá dechovka z Kašavy. Hráli nám dobře známé valašské písničky a na to, že sú to eště žáci ZUŠ Morava, hráli a zpívali veselo.

Všeckým robám u výdeje, kotelníkom u kotlů, řezníkom, a všeckým co chystali DĚKUJEME!